Atractii

Sediul administrativ al Primăriei municipiului Pitești
Primaria
Vedere din centrul orasului.
Piata-Centrala-Pitesti-info6101

Constructia teatrului A.l. Davila a inceput in anul 1910 fiind terminata 5 ani mai tarziu in 21-februarie-1915.

In 1948 designul cladirii a fost modificat in cel actual.
teatrul-alexandru-davila
Cladirea a fost construita in anul 1886, fiind folosita in prezent ca sediu pentru Galeria de Arta.
Galeria de arta
Fântâna arteziana "cântatoare" din Pitesti, are 1.000 de guri de apa, fixe si mobile, orga de lumina si, ceea ce este cel mai interesant, presiunea apei se misca în functie de tonalitatile muzicii.
Fantana cantatoare 1
Curtea de apel

Cladirea muzeului Judetean Arges a fost construita in anul 1899, fiind destinata initial ca sediu pentru Prefectura Judetului Arges. Din 1974 devenind muzeu. In anul 1970 aici are loc prima expozitie de arta din judet. Printre obiectivele turistice ce se afla in patrimoniul muzeului sunt: ruinele romane de la Jidava - Câmpulung Muscel datate din secolul II d.c., prima cladire moderna a primariei orasului Pitesti, casa memoriala Liviu Rebreanu (cunoscut scriitor roman de romane), casa memoriala a faimosului pianist Dinu Lipatti (1936). Intre anii 1998-2004 doua noi cladiri au fost construite in curtea muzeului, pentru a adaposti un observator, planetarium, si mai multe laboratoare moderne de cercetare si restaurare

Muzeu

In anul 1817, Ion Ungurelu a inceput constructia bisericii Sfanta Vineri, dar dupa un an acesta a decedat. Constructia bisericii a fost continuata de fiul sau Alexandru Ungurelu care a terminat-o in toamna anului 1827. Dupa 1900 cresterea continua a populatiei si dezvoltarea rapida a orasului Pitesti au facut ca biserica Sf. Vineri sa devina neancapatoare. De aceea in anul 1904 s-a inceput constructia unei noi biserici (cea actuala). Planurile noii biserici cat si a mobilierului interior au fost executate de arhitectul Ion N. Socolescu. Picturile interioare au fost executate de un faimos pictor al acelor timpuri, Dumitru Marinescu, fost rector al Academiei belle din Bucuresti. Constructia noii biserici a fost finalizata in data de 19-octombrie-1908

Biserica_-Sf._Vineri-

Biserica domneasca Sf. Gheorghe, a fost construita de domnitorul Constantin Şerban impreuna cu sotia sa Doamna Bălasa pe fundaţia unei biserici mai vechi.

Este cea mai cunoscuta biserica medievala din Pitesti, aflata in centrul orasului in Piata Vasile Milea

Biserica Sf Gheorghe
Manastirea Trivale, asezata in parcul Trivale, a fost construita intre anii 1677-1688 de catre Varlam episcopul Tarii Romanesti pe locul unei manastiri mai vechi. 
schitul_trivale

Amenajarea parcului a inceput in anul 1900.

In prezent este cel mai mare parc al orasului.

padurea-trivale
SANYO DIGITAL CAMERA
Parcul Strand